Selters banja

Selters banja

Selters banja

Selters banja Mladenovac smeštena je na obroncima planine Kosmaj, u široko rasprostranjenom šumovitom predelu a blizini Beograda koji je na 50 km. Blizina auto puta čini ga prestonici najbližem prirodnim lečilištem sa mineralnom vodom, peloid- lekovito blato i klimat.

Banja Selters je prava oaza čistog vazduha, mira, zelenila koja se prostire na 20 hektara parka sa cvetnim lejama, fontanama i šetalištima. Mineralna voda Selters spada u visokomineralizovane vode koja na svom izvoru ima 50°C. Po svom sastavu je alkalno-murijatična, ugljeno-kisela hiperterma. Otkrivena krajem XIX veka, dobila je prestižna priznanja i nagrade za kvalitet i lekovitost u Briselu i Londonu. Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893.god. kada i počinje uspon i razvoj Selters banje. Zahvaljujući entuzijazmu prim.dr. Tomislava Mališić, 1986.god. izgrađen je drugi objekat i tada Selters banja doživljava svoj procvat.

Postaje moderno lečilište sa specijalizovanim stručnim kadrom, savremenim dijagnostičkim kabinetima i opremom, koji uz prirodan faktor daju izuzetne rezultate. Razvojem zdravstvenog turizma Selters banja sa svojim visokostručnim kadrom i prirodnim bogatstvom, teži ka poboljšanju i očuvanju zdravlja svih svojih korisnika.

Šta nudi Selters banja?

Kao ustanova u mogućnosti je da svim korisnicima ponudi medicinske i prateće rekreativne sadržaje uz stalni nadzor lekara specijalista i subspecijalista. Sa svojim bogatim medicinskim, rekreativnim i ugostiteljskim sadržajem, ova banja je pravo prirodno bogatstvo i lečilište ovog dela Srbije. Pored blizine Beograda, lokalitet same banje, omogućiće Vam da obiđete istorijske znamenitosti i prirodna bogatstva naše zemlje.

Smeštaj u Selters banji kao i rezervacije i dodatne idnormacije možete pogledati na stranici seoskiturizam.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu