Kuršumlijska Banja

Kuršumlijska Banja

Banje u Srbiji

Kuršumlijska Banja se nalazi na samom jugu Srbije u podnožju planine Kopaonik. Banja se nalazi nadomak grada Kuršumlije po kojem je i dobila ime. Njeno ime nije oduvek bilo Banja Kuršumlija prvobitna imena ovog mesta jesu bila Košanička banjaČoban banja i Prepolaška banja. Nadmorska visina Kuršumlijske banje iznosi oko 432 metara što je čini najidealnijim za razvoj banjskog turizma. Idealna nadmorska visina i te kako utiče na zdravlje ljudi a kada se uzme u obzir četinarska šuma Kopaonika, koja je okružuje, možemo reći da je ovo mesto idealno za odmor i lečenje.

Pored prelepe prirode i pozicije na kojoj se ova banja nalazi, kao i jako čist i svež vazduh, ovo mesto ne bi imalo status banje da nema i lekovita svojstva vodenog tipa.  Kuršumlijska Banja je jako poznata po tome što sadrži širok smektar različitih termomineralnih, termalnih i mineralnih voda. Temperatura vode se kreće od 14°C do zavidnih 67°C. Izvorne vode spadaju u klasu natrijum-hidro karbonatnih, fluoridnih i sulfidnih hipertermi. Banja sadrži veliki broj izvorišta ali ukupan broj iskorišćenih je 10. Terapije koje se sprovode u ovoj banji isključivo se rade uz pomoć medicinskog osoblja a tipa su: Hidroterapijeterapije peloidomkinezi fizikalne terapije i elektroterapije.

Šta videti u Kuršumlijskoj Banji?

Kada nam neko postavi pitanje šta obići u Kuršumlijskoj Banji. Obično odgovor bude svašta. Blizina samog Kopaonika nudi Vam veliki izbor izletišta, vodopada, prirodnih lepota kao i znamenitosti. Šta obići na Kopaoniku možete pogledati na našoj stranici. Predivna priroda i šetnja po njoj jeste sigurno nešto što će Vas ostaviti bez daha. Takođe blizina lokaliteta Đavolja Varoš jeste sigurno nešto što treba posetiti i videti. U samoj blizini banje nalazi se i Prolom banja koja je jedno od najmlađih banja u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu