Banja Vrdnik

Banja Vrdnik

U samom srcu Srema se nalazi Banja Vrdnik koja se prostire na južnom delu planine Fruška Gora koju pokrivaju lipove šume i pravi je raj za sve koji vole prirodu. Sama banja udaljena je od Beograda oko 77 km i većina druma do nje vodi auto put. Od Novog Sada udaljena je nekih 30 min vožnje i ujedno je i najbliži veći grad koji se nalazi u blizini ovog mesta.

Banja Vrdnik se pominje još davne 1315 godine kao tvrđava od koje je danas ostao samo mali delić i poznat je kao Vrdnička kula. Nakon toga tek početkom 18 veka ovo mesto se pominje opet ali ovoga puta kao naselje ili mesto. Lekovita voda ove banje daleko je poznata. Ukoliko imate problema sa bolovima u mišićima, kostima ili zglobovima, tačnije ako je vaš problem reumatizam, ova banja će biti definitivno pravo mesto za Vas.

Šta obići u Banji Vrdnik?

Stranica šta obići Banja Vrdnik je namenjena definitivno osobama koji svoj odmor žele da provedu aktivno i da obiđu mnogobrojne znamenitosti koje ovo mesto može da Vam ponudi. Pored banjskog turizma, kraj oko planine Fruške Gore, jako je bogat biljnom i životinjskom florom. Nacionalni park Fruške Gore je uredio veliki broj pešačkih staza koje vode kroz gustu lipovu šumu kao i sa predivnim vidikovcima. Ono što je još popularnije jeste verski turizam. Sama Fruška Gora je poznata po najvećoj koncentraciji manastira na jendom mestu. Ono što definitivno morate posetiti jesu manastiri: Krušedol, Petkovica, Mala Remeta, Privina Glava, Vrdnik, Kuveždin, Velika Remeta, Novo Hopovo, Staro Hopovo, Berkasovo

Smeštaj u Banji Vrdnik

Smeštaj u Banji Vrdnik je pretežno hotelskog i apartmanskog tipa. Sve veći broj veoma luksuznih hotela se gradi na ovom mestu. Ova banja parira svim evropskim termama bez izuzetka. Veliki broj dodatnog sadržaja u samim hotelima jeste nešto što će vas sigurno ostaviti bez daha a Vaš odmor učiniti savršenim. Takođe sve veći broj etno sela možemo videti na ovom mestu kao i predivnih vikendica, brvnara za izdavanje. Ako tražite smeštaj u banjama Srbije na pravom ste mestu. Stranica banje u Srbiji je pravo mesto za Vas.

 

Smeštaj u Banji Vrdnik

M&Stic Vrdnik

Smeštaj

Sve

M&Stic Vrdnik

Pozovite za cenu
Objekat nije dostupan za rezervacije
5 година ago

Objekat M&Stic nudi klimatizovani smeštaj sa balkonom i besplatnim WiFi internetom u Vrdniku, na 1 km od Banje Vrdnik. Iz ovog smeštajnog objekta sa terasom se pruža pogled na vrt. Apartman M&Stic kategorisan sa *** nalazi se u samom centru Vrdnika, malog mirnog mesta pod južnim obroncima Fruške Gore. Apartman je površine 64m2 i nalazi […]

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu