Zasavica

Zasavica

Na samo nekoliko kilometara od Mačvanske Mitrovice, nalazi se predivni park – Specijalni rezervat prirode Zasavica. Zasavica je jedno od najlepših mesta u blizini Beograda koje možete obići .  

Šta Zasavica može da nam pruži?

Zasavica je jedno od najbolje očuvanih prirodnih rezrvata koji svakom posetiocu sa sigurnošću obećava uživanje, mir i aktivan odmor. Zasavica le okružena predivnom prirodom po kojoj se slobodno hrane domaće životinje. Ako volite seoski turizam i ljubitelji ste prirode i životinja ovo je sigurno pravo mesto za vas. U samom rezravatu primetiće te skladnu smenu šuma, livada sa pašnjacima. Sam simbol ovog mesta jeste predivan vidikovac koji se nalazi na samom ulazu u rezervat. Takođe rezervat Zasavica poseduje i restoran u kome možete uživati u domaćom ceđenim sokovima i tradicionalnoj hrani.

Sadržaj rezravata?

Sadržaj rezervata Zasavica je veoma raznovrsan. U Zasavici možete uživati u slobodnoj šetnji pašnjacima, vožnjom panoramskim vozićem kao i plovidbom brodom UMBRA Brod ima plovni put kroz najlepši deo rezervata od Valjevca ka šumarevoj ćupriji u dužini od 7 km. Za ljubitelje ribolova Zasavica nudi 25 vrste riba. Od ukupnog broja, deset vrsta ima ekonomski značaj.

Aktivan turizam u ovom mestu je jako zastupljen. Možete šetati obalom Zasavice kao i pašnjacima ovog kraja. Ono što je jako interesantno to je da pored vas u toku rekreativne šetnje slobono se kreću domaće životinje poput mangulica, krava, magaraca i konja. Sav krajolik koji se pruža pred vašim očima je zaista čaroban i sigurno će vas ostaviti bez daha. Jako je zanimljivo da je ovo mesto takođe i stanište jako retkih vrsta ptica i životinja koje nestaju a ovde su našle svoje utočište.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu