Banja Vrujci

Banja Vrujci

Prelepa Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Ljiga u podnožju planina Suvobor i Maljen. Banju Vrujci deklariše blaga klima koja će sigurno povoljno uticati na Vaše zdravlje i rehabilitaciju. Banja Vrujci je definitivno poznato po veoma velikom broju izvora mineralnih voda koje se danas uspešno koriste u lečenju.

Pored lekovite vode i blata danas Banja Vrujci je poznata i po tome što njena priroda, šume, proplanci i livade, definitivno krase svojom lepotom. Svaki gost uvek ponese lepe uspomene iz ove banje. Banja dugo godine nije bila uređena kao lečilište i nije se koristila za rehabilitaciju građana. Iako pre I svetskog rata su poznata lekovita svojstva ove banje tek 1935. godine ovo mesto je postalo pravo narodno lečilište.  Po narodnom predanju banja je korišćena za lečenje i rehabilitaciju ratnika koji su se spremali za boj. Jedan od poznatih junaka koji se lečio u Banji Vrujci jeste i Milan Toplica. Kako legenda kaže ovaj junak je živeo u samoj banji i uz pomoć njenog blata i voda uspeo da se izleči od povrdea koje je zadobio prilikom rata sa Turcima.

Ono što definitivno čini ovu banju jako popularnom jeste i blizina glavnog grada Srbije. Na samo 110 km od Beograda nalazi se Banja Vrujci. Do nje se stiže autoputem Miloš Veliki do Ljiga gde se isključujete i nastavljate dalje put do same banje.

Šta obići u Banji Vrujci?

Predivna priroda i lekovite vode kao i znamenitosti koje ova banja pruža jeste sigurno mesto koje će ispuniti Vaš odmor. Jedno od najpoznatijih atrakcija jesu sigurno bazeniStruganik, spomenik Živojinu Mišiću, Ravna gora, Ribnička pećina, Crkva Vaznesenja HristovogTkački dvor, Crkva Svete Marine i Rajac. Takođe ova banja sadrži savršeno obeležene staze za šetnju.

Ako tražite Banje u Srbiji definitivno ste na pravom mestu.

 

Smeštaj u Banji Vrujci

Apartmani Sigma Banja Vrujci

Smeštaj

Sve

Objekat nije dostupan za rezervacije
5 година ago

Dobrodošli u naše apartmane – Apartmani Sigma Banja Vrujci! Provedite svoj odmor u jednoj od najlepših banja u Srbiji. Apartmani Sigma Banja Vrujci Svaki od apartmana u Banji Vrujci poseduje sve potrebne stvari koje će vaš boravak učiniti savršenim. Uz porodičan ambijent, omogućavamo besplatan Wi-fi i satelitsku televiziju kao i brošuru koja će vam pokazati […]

1
1

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu