Jošanička banja

Jošanička banja

U podnožju Kopaonika se nalazi jedno predivno mesto – Jošanička banja. Jošanička banja se ubraja u mesta koja imaju najtopliju banjsku vodu u Evropi. Banja pripada opštini Raška i nalazi se na samom putu za najpopularniji turistički centar Kopaonik.

Banja je okružena borovom šumom, na prijatnoj nadmorskoj visini ova banja je pravo mesto za uživanje i odmor. Temperatura vode na izvoru iznosi od 77 ° C a gostima je na raspolaganju spoljašni bazen i Tursko kupatilo. Takođe ova banja sadrži i mini akva park koji je sastavljen od dva bazena. Jedan bazen je napravljen veštački sa veštačkom podlogom dok drugi ima prirodnu podlogu i cirkulaciju vode. Sama Jošanička banja je pravi raj za sportiste, porodicu sa malom decom kao i omladinu koja voli prirodu i zdrav život. Prosečna godišnja temperatura iznosi oko 10,2ºC koja ovu banju svrstava jedno od prijatnijih a pravo utočište je od bega u toplim letnjim danima.

Ono što Vas očekuje u ovoj banji jeste ljubazni domaćini, predivni specijaliteti po neverovatno povoljnim cenama kao i predivna priroda koja krasi ovo mesto. Uređene su pešačke i biciklističke staze kao i sam zdravstveno rekreativni centar koji je potpuno renoviran i na raspolaganju je gostima. Jako je bitno napomenuti da je ovo mesto dalo dosta poznatih ličnosti a najpoznatija je Milunka Savić.

Šta obići u Jošaničkoj banji?

U okolini ove banje nalaze se predivna mesta koja treba obići i videti. Jedno od najpopularnijih mesta jeste i sam Turistički centar Kopaonik. Takođe u samoj blizini banje nalaze se i predivna utočišta i izletišta poput mesta Đorov most i Kadijevac. U samom centru banje nalazi se spomenik kao i spomen soba Milunke Savić. Ne tako daleko nalaze se i poznati manastiri Gradac, Stara i Nova Pavlica, Studenica kao i Đurđevi stupovi.

Smeštaj u Jošaničkoj banji

Apartman Pribojac Jošanička Banja

Smeštaj

Sve

Objekat nije dostupan za rezervacije
5 година ago

Apartman Pribojac se nalazi u samom centru Jošaničke Banje. Smeštaj u Jošaničkoj banji Pribojac ima predivan pogled na reku Jošanicu i banjsko lečilište. Namenjen je za boravak tri osobe. Apartman poseduje spavaću sobu, kuhinju kompletno opremljenu, kupatilo i kablovsku televiziju. Apartman,, Pribojac 2 se nalazi u samom centru Jošaničke Banje, na setalistu pored reke Josanice. Namenjen je […]

3
1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu