Ribarska banja

Ribarska banja

Ribarska banja – Banje u Srbiji

U centralnoj Srbiji, na ograncima planine Jastrebac, u kotlini Ribarske reke, nalazi se Ribarska Banja. Nadmorska visina Ribarske Banje je 540 m. Udaljena je 35 km od Kruševca.. Klima Ribarske Banje je subplaninska, a zbog gustih šuma i čistog vazduha banja ima karakteristike klimatskog mesta. U Ribarskoj Banji se leče: stanja posle koštanih preloma i operacija na kostima. Svi oblici reumatizma, kontrakture zglobova, deformacije kičmenog stuba, posttraumatska i postoperativna pareza i pareze nerava.

Smeštaj Ribarska Banja!

Rast Ribarske Banje i banjskog turizma nisu osetili samo hotelijeri u samoj banji već i svi ugostiteljski objekti koji pružaju usluge smeštaja turista. Tako danas sama Ribarska Banja ima dosta apartmana, etno sela i seoskih domaćinstava kao i vikendica i vila koje se izdaju u samoj banji i neposredno oko nje. Banjski turizam je turistička grana u Srbiji koja je danas u velikom porastu. To je osetila i Ribarska Banja.

Kroz istoriju!

Sama banja pominje se iz doba starih Rimljana. Kako kažu arheološki nalazi, na mestu današnje Ribarske Banje se nalazilo lečilište koje su koristili Rimljani. Ono što je ostalo kao nasleđe iz turskog perioda je tursko kupatilo ili amam.

Razvoj banje možemo reći da je krenuo malo pre prvog svetskog rata, kada su napravljeni paviljoni za lečenje bolesnika. Odmah posle drugog svetskog rata napravljeni su objekti sa terapijskim blokovima.

Banja danas nije jedna od banja koja je stagnirala, već može da se pohvali mnogim modernim Spa i Wellnes centrima. Banja koja je u velikoj ekspanziji i razvoju i brine o svom turističkom potencijalu.

Manifestacije u Ribarskoj banji!

Ova banja pored predivne prirode, lekovitih izvora i ruže vetrova može da se pohvali brojnim manifestacijama koje se održavaju u banji i oko nje.

  • Kulturno leto
  • Etno festival hrane, muzike i starih zanata
  • Likovna kolonija
  • Splavarenje Južnom Moravom
  • Noćni turnir u malom fudbalu
  • Biciklistička trke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične objave

Uporedi

Unesite reč za pretragu