Selters banja Mladenovac

9657

ID objave

Opis objekta

INSTITUT ZA REHABILITACIJU „BEOGRAD“ SELTERS BANJA Mladenovac Selters banja u Mladenovcu, smeštena je na obroncima planine Kosmaj, u široko rasprostranjenom šumovitom predelu a blizina Beograda koji je na 50 km. Udaljenosti auto-putem, čini ga prestonici najbližem prirodnom lečilištu sa mineralnom vodom, pelid- lekovito blato i klimat. Selters banja kao organizaciona jedinica Instituta za rehabilitaciju „Beograd“, raspolaže sa 300 kreveta u mreži zdravstvenih ustanova gde pokrivamo oblasti rehabilitacije kao što su neurološka, ortopedsko-traumatološka, reumatološka i dečja rehabilitacija.

Pored toga, dozvolom Ministarstva turizma , Selters banja raspolaže dodatno sa 200 kreveta za bavljenje turističkom delatnošću i uslugama koje prate savremene turističke sadržaje a u okviru poboljšanja fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja. Po broju ugovorenih postelja , veličini objekta i indikacionom području ( neurološka, ortopedsko-traumatološka, reumatološka i dečja rehabilitacija, savremeno opremljen wellness deo, fitness, spoljašnji veliki bazen sa niskomineralnom vodom kao i dečji manji bazen, staze zdravlja, teretane na otvorenom, vazdušne struje i klimat ) jedna smo od najvećih banja a u okviru Instituta jer smo nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu, za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Banja Selters je prava oaza čistog vazduha, mira, zelenila koja se prostire na 20 hektara parka sa cvetnim lejama, fontanama i šetalištima. Mineralna voda Selters spada u visokomineralizovane vode koja na svom izvoru ima 50°C. Po svom sastavu je alkalno-murijatična, ugljeno-kisela hiperterma. Otkrivena krajem XIX veka, dobila je prestižna priznanja i nagrade za kvalitet i lekovitost u Briselu i Londonu.Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893.god. kada i počinje uspon i razvoj Selters banje. Zahvaljujući entuzijazmu prim.dr. Tomislava Mališić, 1986.god. izgrađen je drugi objekat i tada Selters banja doživljava svoj procvat.

Postaje moderno lečilište sa specijalizovanim stručnim kadrom,savremenim dijagnostičkim kabinetima i opremom, koji uz prirodan faktor daju izuzetne rezultate. Razvojem zdravstvenog turizma Selters banja sa svojim visokostručnim kadrom i prirodnim bogatstvom, teži ka poboljšanju i očuvanju zdravlja svih svojih korisnika. U oba objekta , sa renoviranim sobama i kompletno opremljenim terapijskim blokovima,pružaju se usluge kinezi i radne terapije, elektroterapije, hidrokineziterapije,mineralne kupke i podvodne masaže u termalnoj vodi, kao i savremeno opremljen wellness deo sa lekovitim blatom, ručnim masažama, sauna, đakuzi, slana soba, tepidarijumi.

Kao ustanova u mogućnosti smo da našim korisnicima ponudimo medicinske i prateće rekreativne sadržaje uz stalni nadzor lekara specijalista i subspecijalista, fizioterapeutskih tehničara i medicinskih tehničara. Sa svojim bogatim medicinskim, rekreativnim i ugostiteljskim sadržajem, Selters banja je pravo prirodno bogatstvo i lečilište ovog dela Srbije. Pored blizine Beograda, lokalitet same banje , omogućiće Vam da obiđete istorijske znamenitosti i prirodna bogatstva naše zemlje.

Adresa

Adresa: Toplice Selters, Kralja Petra I, Младеновац, Србија
  • Država: Serbia
  • Okrug: Grad Beograd
  • Grad Mladenovac
Otvori Google Mapu

Mi se nalazimo

Kontakt

seltersbanja

Vlasnik objekta
seltersbanja.wellness@gmail.com
Drugi objekti

Slični objekti